Excalibur

Luchtig en 'designed to impress' staat onze klimtoren Excalibur garant voor een indringend avontuur: 37 meter hoog en 11 meter overhangend!

De toren is bedoeld voor de gevorderde, zelfstandige klimmer die zich wil voorbereiden op het buitenklimmen. Bjoeks organiseert voorklimcursussen om mensen vertrouwd te maken met het veilig klimmen op de toren. Overige arrangementen zijn mogelijk in overleg.

Wanneer je voldoende ervaring en commitment meebrengt, kun je de toren bedwingen. Overigens is het ook mogelijk op de toren te overnachten. Een unieke bivak-ervaring! Uiteraard op eigen risico. Soleren is uitdrukkelijk verboden en ook niet zo slim in verband met het risico op draaiende grepen.

We kunnen ons voorstellen dat je van ver komt en graag méér dan één dag in Bjoeks wil klimmen. Dan is het volgende nuttige informatie: je kunt, als je dat wilt, voor niks je tentje opzetten op het grasveld onder Excalibur. De hal is 's nachts tussen 23:30 en 9:00 uur gesloten. Bjoeks beschikt over douches en een keukentje waar je gebruik van kunt maken om je eigen maaltijden op te warmen (combi/magnetron).

Alle benodigde setjes en omhang-karabiners zijn op de toren vast aanwezig. Halverwege de liggende kant en op één- en tweederde deel van de overhang zijn extra relais voorhanden. Een 70 meter touw is voldoende om te topropen over de omhangkarabiners die op één meter onder de top zijn gemonteerd.

Info:

  • Prijs (met voorklimervaring): Als jij en je klimpartner allebei voorklimervaring hebben, kun je een hele dag klimmen voor 11 euro. Je bent welkom tijdens openingsuren en hoeft geen afspraak te maken.
  • Prijs (weinig ervaring / geen klimmaatje): Ben je alleen? Heb jij en/of je klimpartner geen voorklimervaring? De prijs is dan 11 euro voor de dagentree + 10 euro per uur voor het boeken van een instructeur. Dit kan alleen op afspraak, bel 050-5491230.
  • Materiaal: Gordel en zekerapparaat mag je lenen. Een touw huren is 3 euro, klimschoentjes huren is ook 3 euro. Setjes heb je niet nodig, deze hangen al op de toren.
  • Routes: kijk op mybjoeks.nl - routes - excalibur
  • Openingstijden: Maandag t/m vrijdag 14.00 tot 23.00, zaterdag en zondag 11.00 tot 23.00. De toren is altijd open op deze uren.