Excalibur

Luchtig en 'designed to impress' staat onze klimtoren Excalibur garant voor een indringend avontuur: 37 meter hoog en 11 meter overhangend!

De toren is bedoeld voor de gevorderde, zelfstandige klimmer die zich wil voorbereiden op het buitenklimmen. Bjoeks organiseert voorklimcursussen om mensen vertrouwd te maken met het veilig klimmen op de toren. Overige arrangementen uitsluitend in overleg.

Wanneer je voldoende ervaring en commitment meebrengt kunnen we je niet meer dan een kans aanbieden, de rest is aan jou. Overigens is het ook mogelijk en door ons sterk aanbevolen op de toren te overnachten. Een unieke bivak-ervaring! Ook hier geldt overigens dat je het op eigen risico doet. Soleren is uitdrukkelijk verboden en ook niet zo slim in verband met het risico op draaiende grepen.

We kunnen ons voorstellen dat je van ver komt en graag méér dan één dag in Bjoeks wil klimmen. Dan is het volgende nuttige informatie: je kunt, als je dat wilt, voor niks je tentje opzetten op het grasveld onder Excalibur. De hal is 's nachts tussen 23:30 en 9:00 uur gesloten. Bjoeks beschikt over douches en een keukentje waar je gebruik van kunt maken om je eigen maaltijden op te warmen (combi/magnetron).

Alle benodigde setjes en omhang-karabiners zijn op de toren vast aanwezig. Halverwege de liggende kant en op één- en tweederde deel van de overhang zijn extra relais voorhanden. Een 70 meter touw is voldoende om te topropen over de omhangkarabiners die op één meter onder de top zijn gemonteerd.